Bitcoin neden düştü?

pink

New member
Öncelikle, neden bu kadar sert bir düşüş yaşandı? Ekonomi haberlerini takip etmeye çalışıyorum ama bazen anlamakta zorlanıyorum. Bazıları global ekonomik belirsizlikten bahsediyor, bazıları ise regülasyonlarla ilgili endişeler olduğunu söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bir de merak ettiğim, bu düşüş ne kadar devam eder? Tabii ki kesin bir şey söylemek imkansız ama sizce dipte miyiz yoksa daha da düşer mi?

Peki ya yükseliş? Eski günlerine dönmesi için ne gerekiyor? Bazı analistler halving olayından sonra tekrar yükseleceğini söylüyor. Katılıyor musunuz bu görüşe?

Ben şahsen uzun vadede hala umutluyum ama kısa vadede ne olacağını kestiremiyorum. Siz nasıl bir strateji izliyorsunuz? Hodl mu yapıyorsunuz yoksa alım satım yaparak fırsatları değerlendirmeye mi çalışıyorsunuz?

Bu arada, sadece Bitcoin değil, diğer kripto paralar da düşüşte. Ethereum, Ripple falan... Sizce hangisi daha çabuk toparlanır?

Son olarak, yeni başlayanlara tavsiyeleriniz var mı? Bu düşük fiyatlar iyi bir giriş fırsatı mı yoksa henüz erken mi?

Görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar. Bu durumdan nasıl çıkacağız, hep beraber göreceğiz sanırım.

Bitcoinin düşme nedeni olarak bir sürü neden öne sürüldü. MT gox borsasının 8milyar dolar değerindeki btc yi kullanıcılara geri verecek olması en mantıklı neden gibi. Millet de insanlar bunları satar diyip önden satmaya başladı diye düşünüyorum. Sumer arkadaşımız bitcoin yorum konusunda Alman devletinin de btc sattığını söyledi. Onu duymamıştım o da etken olabilir gerçekten de.

Arkadaşlar fiyatı arz talep belirler ama asıl malların değerini belirleyen şey faizdir. Faizinin yüksek olduğu yerde o para birimi değerlenir. Şu anda Amerikada faizler zirvede. Faiz indirimleri başlamasına yakın btc de yükseliş başlayacaktır.

Geri